ua en ru

Законодавство не забороняє закупівлю продукції Керченського стрілочного заводу, - "Укрзалізничпостач"

Законодавство не забороняє закупівлю продукції Керченського стрілочного заводу, - "Укрзалізничпостач" Фото: Євген Хорощак

Хорощак виступає за необхідність конкуренції

Чинне законодавство не забороняє закупівлі продукції Керченського стрілочного заводу. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив в.о. директора "Укрзалізничпостач" Євген Хорощак.

Як заявив Хорощак, постачальник, який перемагає у тендері, самостійно займається доставкою продукції, а "Укрзалізничпостач" у цьому процесі не бере участі.

"Залишатися тільки з одним постачальником в особі Дніпропетровської стрілочного заводу ми теж не хочемо. Нам потрібна конкуренція - і для зниження ціни, і для отримання кращих умов за контрактом. Зараз докладаються всі зусилля, щоб кардинально розширити коло постачальників "Укрзалізниці". Зараз вкрай низький рівень конкуренції серед постачальників. Це сталося через фактично зруйновану ділову репутацію компанії, яка раніше допускала несвоєчасне виконання своїх фінансових зобов'язань, тендерні процедури проводилися непрозоро і т.д.", - заявив в.о. директора "Укрзалізничпостач".

Нагадаємо, на продажу металобрухту "Інтерпайпу" "Укрзалізничпостач" додатково заробить 119 млн грн.