ua en ru

Дії Саакашвілі вигідні Кремлю та шкодять Україні, - "Народний фронт"

Дії Саакашвілі вигідні Кремлю та шкодять Україні, - "Народний фронт" Фото: Міхеїл Саакашвілі (УНІАН)

"Народний фронт" закликав Саакашвілі пройти передбачені законом процедури

Дії колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі вигідні Кремлю і шкодять Україні. Про це йдеться у заяві партії "Народний фронт", опублікований на офіційному сайті політсили.

"Ми не здивовані, що Міхеїла Саакашвілі офіційно підозрюють у злочинній співпраці з Сергієм Курченком - банкіром "Сім’ї" Януковича, який нині переховується в Росії й активно колаборує з ФСБ на окупованих територіях. Оприлюднені Генеральною прокуратурою України матеріали стали лише черговим штрихом до картини деструктивної діяльності Саакашвілі", - йдеться у заяві.

"Народний фронт" вважає, що у 2015 році Саакашвілі "розпочав в Україні персональну політичну кампанію, засновану на демагогії та брехні". "Він провалив роботу на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації. Він організував травлю Одеського припортового заводу, - фактично зірвавши конкурс із приватизації цього великого держпідприємства", - переконані у політсилі.

Автори заяви також стверджують, що у 2015-2016 роках Саакашвілі брав активну участь у "дискредитації коаліційного уряду Арсенія Яценюка", а згодом особисто зізнавався, що його "використали в чужій брудній політичній грі".

"Немає сумніву, що головним натхненником тієї штучної політичної кризи був Кремль, а промосковські олігархи в Україні лише фінансували цю кампанію. Доказом цьому є, наприклад, заяви олігарха-втікача Онищенка. Ворог хотів зумовити дочасні парламентські, а головне – президентські вибори через відставку прем’єра Яценюка й розвал коаліції. Кінцева мета: зупинка реформ і євроатлантичної інтеграції України, припинення фінансування армії та інфраструктурний колапс", - йдеться у заяві.

У "Народному фронті" заявляють, що "план Кремля, з незначними тактичними змінами, виконується й досі".

"Паралельно з відкритою збройною агресією. На жаль, попутниками Москви стали деякі українські політикани, які бездумно переслідують свої егоїстичні інтереси. Саакашвілі та його посібники продовжили виконання своїх деструктивних завдань, поставлених у 2015 році. Регулярні заклики до масових заворушень і непокори владі, цинічний незаконний прорив кордону, нульова увага до війни Росії проти України, заклики «закрити Нацгвардію». Ці та інші факти свідчать: Саакашвілі послідовно прагне до делегітимізації цілої української держави, створення атмосфери хаосу і відчаю", - йдеться у заяві.

"Наголошуємо: навіть якби Саакашвілі переслідував лише особисті політичні цілі, - його діяльність однак об’єктивно вигідна Кремлю і супершкідлива для України. Тому ми дуже серйозно поставилися до інформації Генеральної прокуратури й вимагаємо якнайшвидше дати їй правову оцінку", - додали у політсилі.

«Народний фронт» закликав Саакашвілі пройти передбачені законом процедури і відповісти на запитання слідчих та суддів. Генеральну прокуратуру України і Службу безпеки України партія просить забезпечити оперативне, неупереджене, повне кримінальне провадження щодо Саакашвілі.

Крім того, політсила закликала групу підтримки Саакашвілі не вдаватися до насильства й не перешкоджати законним процесуальним діям, а всіх інших громадян України та світове співтовариство – не піддаватися на "щедро фінансовані демагогію і популізм, за якими зазвичай (не лише в Україні) стоїть російська пропаганда".

Нагадаємо, як повідомили у Генеральній прокуратурі, розшук Саакашвілі відбувається за 3 статтями Кримінального кодексу України.