ua en ru

Дії поліції в Дніпрі були неправильними, - Князєв

Дії поліції в Дніпрі були неправильними, - Князєв Фото: Сергій Князєв

Комісія зібрала матеріали, що свідчать про непрофесіоналізм керівництва поліції Дніпропетровської області

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що комісія з проведення службового розслідування зібрала матеріали, які можуть свідчити про непрофесіоналізм дій та наказів керівників вищої і середньої ланки поліції у Дніпропетровській області під час масових заходів 9 травня в Дніпрі. Про це повідомляє прес-служба міністерства внутрішніх справ.

Він зазначив, що при охороні громадського порядку під час масових заходів 9 травня у Дніпрі мали місце безпідставне застосування заходів поліцейського примусу, спеціальних засобів, використання шоломів без відповідного маркування замість спеціальних жетонів, самостійне використання масок, а також відсутність спеціальних жетонів на уніформі.

"На сьогоднішній день звільнені від посад 2 керівника обласного рівня, 2 керівника поліції міста, відсторонений від виконання службових обов'язків 4 працівника полку поліції особливого призначення, в тому числі - їх командир. Матеріали по 3-х співробітників поліції відправлені до прокуратури для залучення до кримінальної виробництва", - повідомив Сергій Князєв.

Нагадаємо, поліція встановила 25 учасників масових зіткнень, які відбувалися в Дніпрі під час відзначення 9 травня.