ua en ru

Діяльність понад 6 тис. власників київських МАФ знаходиться поза законом, - прокурор Києва

Діяльність понад 6 тис. власників київських кіосків (малі архітектурні форми, МАФ) знаходиться поза законом. Про це на нараді в КМДА заявив прокурор м. Києва Анатолій Мельник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Понад 6 тис. власників МАФ сьогодні знаходяться поза законом. Це як мінімум 12 тис. працевлаштованих громадян. Я далекий від думки, що вони будуть демонтовані. Я маю усі підстави для того, щоб вважати, що вони підуть в тінь. Кому від цього буде вигода і користь - виникає питання, адже бюджет недоотримає кошти, а права підприємців та їхніх найманих працівників, на жаль, порушуються", - сказав Мельник.

За його словами, така ситуація має місце через несприятливі умови, створені для розвитку бізнесу. "Наразі ще не випрацьована система дозвільної документації, а бюрократична тяганина, що супроводжує ці процеси, не сприяє розвитку бізнесу", - зазначив прокурор.

Він також додав, що через відсутність прозорих схем видачі дозволів на розміщення тимчасових споруд більшість підприємців фактично позбавлені можливості швидко одержати дозвільні документи. Мельник резюмував: "Тимчасові споруди розміщуються, на жаль, незаконно".

За даними "Київблагоустрою", у Києві налічується 20 тис. 750 зареєстрованих МАФ.

Нагадаємо, у квітні Київрада затвердила схему зменшення кількості МАФ у столиці за 5 років до 5-6 тис.