ua en ru

Діяльність деяких громадських інституцій по спостереженню за виборами у Чернівецькій обл. має ознаки вибірковості, - Папієв

Діяльність деяких громадських інституцій по спостереженню за виборами у Чернівецькій області має ознаки вибірковості. Про це заявив голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на зустрічі з асистентом аташе посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Шоном Андерсоном, який перебуває на Буковині з метою спостереження за ходом парламентських виборів. Керівник крайової виконавчої влади та представник посольства США обговорили суспільно-політичну ситуацію в Чернівецькій області та перебіг виборчого процесу напередодні волевиявлення громадян, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Спілкуючись із Шоном Андерсоном, Михайло Папієв повідомив, що виборчий процес в області проходить виключно у правовому полі із дотриманням норм Закону "Про вибори народних депутатів України". При цьому, як зазначив керівник крайової виконавчої влади, опоненти почергово фіксують певні порушення, які згодом розглядають окружні виборчі комісії або судові органи.

"Висвітлення цих подій у засобах масової інформації області відбувається активно, втім, на мій погляд, діяльність деяких громадських інституцій має ознаки вибірковості: вибіркове спостереження, вибіркове оцінювання та вибіркове інформування про ці порушення", - підкреслив Папієв.

Читайте також: Вибори до Верховної Ради мають відбутися з дотриманням демократичних стандартів, - Янукович

Спостереження за кандидатами у народі депутати та політичними партіями, як наголосив голова облдержадміністрації, має бути неупередженим та об'єктивним.

"З боку крайової виконавчої влади будуть створені всі належні умови для дотримання прав та забезпечення гарантій діяльності усіх учасників виборчого процесу, у тому числі міжнародних спостерігачів", - підсумував Папієв.

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.