ua en ru

Діяльність ХТЗ остаточно розблокована, - ЗМІ

Діяльність ХТЗ остаточно розблокована, - ЗМІ Фото: ХТЗ

Суд задовольнив клопотання юристів ХТЗ про скасування арештів, накладених на майно заводу

Київський районний суд Харкова 3 лютого 2017 року задовольнив клопотання юристів ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) про скасування арештів, раніше накладених на все майно заводу. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Зокрема, за даними видання, суд прийняв доводи адвоката ХТЗ про те, що підстави для арешту майна заводу відсутні. Винесене ним рішення усуває останню перешкоду для відновлення господарського діяльності підприємства.

Відзначимо, раніше через арешт ХТЗ не міг у повному обсязі розпоряджатися своїм майном, щоб розпочати виготовлення продукції в планових обсягах. Керівництво заводу підкреслює, що зняття арешту напередодні посівної (періоду підвищеного попиту аграріїв на сільгосптехніку) дає підприємству додаткові можливості для відновлення збуту.

ХТЗ заснований в 1930 році. Основний товарний асортимент заводу представлений малими тракторами потужністю 35 л/с, а також великими колісними і гусеничними тракторами потужністю 150-280 л/с.

З квітня 2017 р. акціонером та інвестором підприємства став Олександр Ярославський, який згодом сконцентрував 92 % акцій ХТЗ. Через правові перешкоди завод простоював з березня 2016 р., в результаті чого без роботи залишалося понад 2,5 тис. співробітників підприємства, а витрати групи DCH на виплату заробітної плати та податків на неї за даний період склали 73 млн грн.

6 січня 2017 р. ХТЗ відновив роботу. Як повідомлялося, для відновлення виробництва група DCH Олександра Ярославського відкрила кредитну лінію на суму 400 млн грн. Плановий обсяг випуску продукції в лютому поточного року становить 150 од. техніки.