ua en ru

Deutsche Telekom запустить систему захисту від безпілотників

Deutsche Telekom запустить систему захисту від безпілотників Фото: Deutsche Telekom

Її можна буде застосовувати для охорони приватних осіб і будівель, а також захисту від шпигунства

Німецький телекомунікаційний концерн Deutsche Telekom до кінця 2016 року представить систему захисту від безпілотних літальних апаратів. Про це 6 листопада передає DW.

"Дрони можуть нести загрозу безпеці критично важливих інфраструктурних об'єктів, наприклад, аеропортів, стадіонів, тестових автомобільних трас, а також великих заходів", - пояснили в концерні.

Також експерти побоюються можливого використання дронів для терактів у найближчому майбутньому. Видання нагадує, що бойовики "Ісламської держави" вже неодноразово вдавалися до таких методів в Іраку.

Зазначено, що технологія, яка розробляється Deutsche Telekom, зможе застосовуватися для охорони приватних осіб і будівель, а також для захисту від промислового шпигунства. Відповідні плани знаходяться "на завершальній стадії". У липні концерн провів тестові випробування за участю міжнародних компаній, що займаються виробництвом дронів.

Нагадаємо, днями Китай продемонстрував найбільший у світі бойовий безпілотний літальний апарат, який може переносити від 16 до 24 ракет "повітря-поверхня".