ua en ru

Deutsche Bank планує скоротити близько 1 тис. співробітників

Німецький фінансовий гігант Deutsche Bank планує скоротити близько 1 тис. робочих місць, про це повідомляє газета Handelsblatt, передає телеканал "Росія 24".

Скорочення торкнуться інвестиційного підрозділу банку. Згідно з даними видання основна частина скорочень торкнеться зарубіжних офісів банку.

Інформація останніх днів свідчить про те, що великі міжнародні фінансові організації готуються до масштабних скорочень штату як в сфері банківських послуг, так і в сфері трейдингу.

Такі кроки будуть зроблені для задоволення більш жорстких вимог регуляторів, а також для того щоб вистояти в період економічної невизначеності. Європейське банківське управління (ЄBA) планує затвердити норматив достатності капіталу в 9% як постійний.

Вимога про нарощування рівня core tier 1 до 9% європейська влада висунула в минулому році. Під норматив потрапляють системно важливі банки ЄС. Однак до теперішнього часу 9% озвучувалися як тимчасова вимога. Більш того, представники ЄBA також планують домагатися від банків поступового переходу до правил "Базеля III", що обмежує діапазон інструментів, які зараховуються як капітал core tier 1.

В результаті американські Bank of America, Citigroup і Goldman Sachs, а також швейцарський Credit Suisse повідомили про намір урізати витрати. При цьому організації в останній раз проводили скорочення зовсім недавно - у минулому році.

За словами співрозмовника видання, Citi має намір скоротити штат банкірів і трейдерів на 2%, або на 350 місць. У той же час Goldman цього тижня оголосив про плани заощадити 500 млн дол. в цьому році за рахунок реорганізації штату: місця більш вікових та високооплачуваних співробітників займе менш досвідчена, але "дешева" молодь.

Банки проводять програми економії у відповідь на вимоги регуляторів підвищити нормативи достатності капіталу. Без такої "подушки безпеки" кредитні організації можуть виявитися у вкрай скрутному становищі.

Нагадаємо, чистий прибуток Deutsche Bank у I кварталі 2012 р. збільшився у 1,5 рази і склав 1,4 млрд євро.