ua en ru

Deutsche Bank планує провести додемісію на 3 млрд євро

Deutsche Bank планує провести додемісію на 3 млрд євро, передає "Россия24".

Згідно з заявою банкпа, метою такого кроку є прагнення збільшити капіталізацію до наступного року відповідно третьому стандартом Базельського комітету. Раніше банк не раз піддавався різкій критиці у зв'язку зі слабкою капіталізацією. Крім того, для підвищення капіталізації керівництво вирішило продати низку непрофільних активів і закрити деякі кредитні лінії.

Між тим голова організації Йозеф Акерман раніше заявляв, що банк не буде проводити додемісій, незважаючи на тиск експертів ринку і деяких акціонерів.

Зазначимо, навіть в умовах, коли світові ринки переживали наслідки фінансової кризи, активи банку продовжували зростати: тільки в минулому році обсяг активів збільшився на 14% до 2,16 трлн євро.
"Deutsche Bank рішуче відмовився від скорочення свого балансу. Цей крок зрозумілий: чим більше використання позикових коштів, тим більше виручка при сприятливих умовах. Керівництво банку намагається не допустити серйозного скорочення, щоб продовжувати вести бізнес на максимально можливому рівні", - відзначив керуючий Landesbank Berlin Investment Лутц Ройхмейер.

Однак за ринковою вартістю Deutsche Bank більш ніж на 30 млрд євро відстає від європейських конкурентів, таких як британський HSBC, іспанський Banco Santander, французький BNP Paribas, швейцарський UBS і шотландський Royal Bank of Scotland.

Нагадаємо, раніше низка аналітиків висловила думку, що Deutsche Bank буде серед небагатьох банків, які виграють від серйозних потрясінь банківського сектора в 2012 р.