ua en ru

Після децентралізації місцеві бюджетів в Україні зросли на 100 млрд гривень, - Порошенко

Після децентралізації місцеві бюджетів в Україні зросли на 100 млрд гривень, - Порошенко Фото: Петро Порошенко ( president.gov.ua)

Через 3 роки після початку децентралізації, місцеві бюджети продовжують рости

Президент України Петро Порошенко заявив, що через 3 роки після запуску децентралізації, місцевих бюджетів зросли на 100 млрд гривень. Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні Асоціації міст України виповнюється чверть століття. Саме зараз – найкращий час для повної реалізації потенціалу кожного міста. Уряд звітує, що за три роки децентралізації місцеві бюджети зросли на 100 мільярдів гривень, і збільшення триває й цього року. Ці мільярди – відремонтовані чи побудовані дороги, школи й лікарні. Це - закуплена в містах комунальна техніка, тролейбуси й трамваї. Виграло кожне місто. Розвиток громад зміцнить здатність країни і витримати натиск агресора, і забезпечити армії надійний тил, і зробити Вітчизну конкурентною в глобальному вимірі. Сильна громада – це сильна держава!

Опубліковано Петром Порошенком 30 червня 2017 р.

"Уряд звітує, що за три роки децентралізації місцеві бюджети зросли на 100 млрд гривень, та збільшення продовжується і в цьому році. Ці мільярди - відремонтовані або побудовані дороги, школи і лікарні. Це - закуплена в містах комунальна техніка, тролейбуси і трамваї", - заявив Порошенко.

Він додав, що розвиток громад зміцнить здатність країни і витримати натиск агресора і забезпечити армії надійний тил, і зробити Україну конкурентною в глобальному вимірі.

Нагадаємо, згідно моніторингу сприйняття прогресу реформ, який проводить Kantar TNS для Національної ради реформ, тільки 15% українців не підтримують децентралізацію.