ua en ru

Детройт найняв Christie's для оцінки міських активів

Влада Детройта найняла аукціонний дім Christie's для оцінки вартості творів мистецтва з колекції міського Інституту мистецтв. Christie's, крім оцінки, також має знайти оптимальні шляхи використання наявних творів мистецтва, не продаючи їх.

Влада Детройта найняла аукціонний дім Christie's для оцінки вартості творів мистецтва з колекції міського Інституту мистецтв. Christie's, крім оцінки, також має знайти оптимальні шляхи використання наявних творів мистецтва, не продаючи їх, передає "Росія 24".

Фотогалерея: "Збанкрутілий Детройт"

Серед можливих варіантів називають лізинг і виставляння частини колекції на міжнародних виставках. У той же час влада Детройта запевняє, що продавати предмети мистецтва ніколи не планувалося і не планується зараз.

Зібрання музею, за попередніми оцінками, коштує близько 2 млрд дол., а перлинами колекції вважаються автопортрет Ван Гога 1887 р. і фреска мексиканського художника Дієго Рівери.

Крім музейної експозиції, Детройт найме сторонніх експертів для оцінки іншого свого майна, включаючи паркувальні місця для автомобілів.

Нагадаємо, в липні Детройт подав заяву про банкрутство, борг міста перед кредиторами становить близько 18 млрд дол. Відповідно до процедури, місто має провести повну оцінку всіх своїх активів. Також повідомлялося, що дефіцит міського бюджету Детройта становить 380 млн дол.

Зазначимо, що, якщо банкрутство буде схвалено, американська автомобільна столиця стане найбільшим містом-банкрутом в історії США.

Детройт вважається центром американської автомобільної індустрії. У самому місті та його околицях розташовані штаб-квартири "великої трійки" - концернів GM, Ford і Chrysler. З 1950 р. населення міста скоротилося з 1,7 млн ​​до 700 тис. чол. Серйозний занепад Детройта почався в 1970-1980 рр. у зв'язку із кризою американської автомобільної промисловості.

Напередодні повідомлялося, що влада Детройта має намір представити план реструктуризації заборгованості до кінця 2013 р. Раніше суддя Стівен Роудс у справі про банкрутство міста висунув крайній термін подачі плану про реструктуризацію до 1 березня 2014 р.