ua en ru

Детонація боєприпасів на складах під Ічнею знизилася до 13 вибухів на годину

Детонація боєприпасів на складах під Ічнею знизилася до 13 вибухів на годину Фото: вибухи у Чернігівській області (mil.gov.ua)

Завдяки вжитим заходам та зміні погодних умов спостерігається тенденція до зменшення інтенсивності поодиноких вибухів

У Чернігівській області з 21:00 до 22:00 суботи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу міста Ічні детонація боєприпасів зменшилася до 13 вибухів на годину. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Раніше повідомлялося про детонацію боєприпасів близько 44 вибухів на годину.

У Міноборони пояснили, що в першій половині дня 13 жовтня спостерігалася відносна тиша, в другій половині - у зв’язку із сонячною погодою та посиленням вітру - періодичність поодиноких вибухів збільшилась.

Завдяки вжитим заходам та зміні погодних умов, у період з 17:00 до 21:00 спостерігалася тенденція до зменшення інтенсивності поодиноких вибухів до мінімуму.

На території 6-го арсеналу продовжуються заходи з ліквідації осередків тління.

Було здійснено 41 виїзд пожежних танків Збройних сил України, 12 скидів води літаками ДСНС, організовано постійну роботу пожежних автомобілів.

Очищення технічної території арсеналу від вибухонебезпечних предметів продовжують 15 груп розмінування ЗСУ.

Нагадаємо, 13 жовтня в період з 17:00 до 18:00 на території арсеналу зберігання боєприпасів поблизу міста Ічні спостерігалася детонація боєприпасів до 44 вибухів.