ua en ru

Детективи НАБУ почали перші розслідування

Детективи НАБУ почали перші розслідування Фото: Артем Ситник

Розпочато три кримінальні провадження

Детективи Національного антикорупційного бюро України внесли перші кримінальні провадження до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Про це заявив на брифінгу директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"4 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України внесли до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань перші кримінальні провадження. Внесено поки що три кримінальні провадження, вони стосуються схем розкрадання коштів державних підприємств на загальну суму близько 1 млрд грн", - повідомив він.

За його словами, сьогодні після обіду на погодження антикорупційному прокурору будуть направлені документи щодо проведення обшуків.

"Сьогодні після обіду ми привеземо на погодження антикорупційному прокурору документи щодо проведення обшуків і інших слідчих дій", - сказав Ситник.

Як заявив у коментарі РБК-Україна Артем Ситник, перші у рамках досудових розслідувань підозри можуть бути висунуті найближчим часом.

"В грудні майже неможливо скерувати справу до суду. А щодо перших підозр, я не виключаю, що вони будуть найближчим часом, оскільки є певні напрацювання", - зазначив Ситник.

Нагадаємо, президент Литви Даля Грибаускайте під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком 2 грудня 2015 року похвалила Україну за створення Національного антикорупційного бюро (НАБ).