ua en ru

Детективи НАБ затримали керівника державної фінустанови за розтрату понад 14 млн гривень

Детективи НАБ затримали керівника державної фінустанови за розтрату понад 14 млн гривень Фото: глава НАБ Артем Ситник

Наразі встановлюються особи, на користь яких підозрюваний відчужував державне майно

Завдяки спланованій спільній операції прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України та детективів Національного антикорупційного бюро України 18 лютого 2016 року затримано одного з керівників Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, якому повідомлено про підозру у розтраті майна цієї державної юридичної особи, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, на суму понад 14 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Вказану службову особу затримано на підставі ст. 208 КПК України на своєму робочому місці у приміщенні Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Цього ж дня слідчим суддею стосовно затриманого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу у сумі 13,7 млн грн (10 тисяч мінімальних заробітних плат)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі у кримінальному провадженні встановлюються особи, на користь яких підозрюваний відчужував державне майно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи НАБ затримали співробітника Генпрокуратури на хабарі 10 тис. доларів.