ua en ru

Детальних розрахунків про користь євроінтеграції для України досі немає, - Симоненко

Детальних розрахунків про користь євроінтеграції для України досі немає. Про це йдеться в статті лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка "Дві правди: одна для народу, інша - для чиновників".

Він констатує, що при масовому потоці інформації про нібито історичну обумовленість курсу на євроінтеграцію і створення ЗВТ з Євросоюзом, автори таких суджень оперують при цьому такими абстрактними поняттями, як "шанс на модернізацію країни", "більш висока технологічна база", "європейська якість життя" тощо.

"Але детальних розрахунків про користь для України цього кроку євроінтеграторами досі не зроблено", - підкреслив Симоненко.

Лідер КПУ при цьому зазначає, що думка тих, хто вважає, що країна виграє від зближення з Митним союзом (МС), - ігнорується.

"Більше того, розпочато пошук внутрішніх ворогів, майже як у США в часи сенатора Джозефа Маккарті. До "ворогів" можуть віднести представників промислових галузей і простих авіа- і кораблебудівників, працівників оборонної промисловості, машинобудівників та енергетиків, які бачать згубність відкриття внутрішнього ринку для європейських товарів і проблеми, які українська економіка отримає від охолодження відносин з Росією, Білоруссю і Казахстаном, в т.ч. у зв'язку з витісненням звідти продукції, виробленої в Україні", - підсумував Симоненко.

Вчора, 29 вересня 2013 р., відкриваючи Києві на стадіоні "Спартак" збори громадян України про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо зовнішньоекономічної інтеграції України, Симоненко заявив, що Підписання угоди з ЄС здасть Україну в рабство.