ua en ru

Десять ієрархів МП просили Вселенського патріарха дати Україні томос

Десять ієрархів МП просили Вселенського патріарха дати Україні томос Фото: Євстратій Зоря (twitter.com/prm_ua)

Поки що невідомо чи будуть присутні на об'єднавчому Соборі ієрархи МП

Єпископ Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, голова інформаційного управління Київської патріархії Євстратій Зоря заявив, що поки немає підстав вважати, що на об'єднавчому Соборі не буде нікого з ієрархів Московського патріархату. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо НВ".

Зоря повідомив, що десять ієрархів МП звернулися до Вселенського патріарха з проханням надати томос про автокефалію Української церкви.

Також він зазначив, що на об'єднавчому Соборі очікуються представники всіх церков, додавши, що найбільш очевидним місцем для проведення Собору прес-секретар УПЦ КП назвав Софію Київську як всеукраїнську християнську святиню. Собор повинен відбутися до наступного Синоду в Константинополі в листопаді.

Нагадаємо, також Зоря заявив, що Українська православна церква Київського патріархату розраховує, що томос для України на Синоді буде представлено у другій половині листопада.

Раніше патріарх Філарет оголосив про початок переговорів об'єднання церков. Надання томосу про автокефалію буде після Собору на наступному засіданні Синоду Константинопольського патріархату.

Вчора Вселенський Патріарх заявив про продовження процедури надання томосу Українській православній церкві. Українська церква буде підпорядковуватися Константинополю.