ua en ru

Держінформнауки створить національну венчурну компанію

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України обговорило створення Національної венчурної компанії під час засідання Робочої групи напряму реформ "Розвиток науково-технічної та інноваційної сфер". Про це повідомляє прес-служба Держінформнауки.
Національна венчурна компанія розвиватиметься в три етапи. На першому етапі створюється державне підприємство "Національна венчурна компанія", яке підпорядковується Держінформнауці й фінансово підтримує інноваційні проекти шляхом пільгового кредитування, компенсації відсоткових ставок за банківськими кредитами та надання гарантій. На другому етапі передбачає акціонування Національної венчурної компанії. Створюється публічне акціонерне товариство, в якому 100% акцій належить державі. На третьому етапі НВК разом з інвесторами на конкурсних засадах обирає компанію по управлінню активами та утворює пайові інноваційні фонди спільного інвестування з перспективних напрямів розвитку науки і техніки.
Загалом члени Робочої групи позитивно оцінили Концепцію створення та розвитку Національної венчурної компанії й прийняли рішення після доопрацювання внести пропозиції, розроблені на її основі, до Національного плану дій на 2012 рік.