ua en ru

Власники українських євробондів-2015 проголосують за реструктуризацію

Власники українських євробондів-2015 проголосують за реструктуризацію Фото: власники українських євробондів-2015 проголосують за реструктуризацію

Реструктуризація відбудеться за умови, що погашення облігацій 2015 року буде відстрочено не більше ніж на чотири роки

Власники українських євробондів з погашенням у 2015 році проголосують за пропозиції про обмін боргу України. Про це йдеться в заяві, опублікованому в п'ятницю юридичною фірмою Shearman & Sterling, передає Reuters.

Мова йде про євробонди на суму 500 мільйонів дол. з погашенням 23 вересня і 600 мільйонів євро з погашенням 13 жовтня 2015 року.

У вересні ці інвестори заявили, що вважатимуть умови реструктуризації українських суверенних облігацій несправедливими, якщо папери не будуть погашені в найкоротші терміни.

Україна тоді запропонувала їм можливість обміняти старі зобов'язання на короткострокові нові облігації, які Україна планує випустити в ході реструктуризації боргу. Ці пропозиції будуть поставлені на голосування 14 жовтня.

"Наші клієнти повністю підтримують реструктуризацію (боргу) України за умови, що погашення облігацій 2015 року буде відстрочено не більше ніж на чотири роки. Цю умову задовольняє наших клієнтів і вони раді підтвердити, що вони будуть голосувати на користь реструктуризації", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, міністр фінансів Російської Федерації зберігає тверду позицію щодо українського боргу перед зустріччю з главою Мінфіну України Наталією Яресько і не має наміру йти на компроміс у цьому питанні.