ua en ru

Ядерна війна може початися у будь-який момент, - КНДР

Ядерна війна може початися у будь-який момент, - КНДР Фото: КНДР

Ядерна війна може розпочатися тому, що США занадто сильно зловживає своїми повноваженнями

Через "зловживання" США своїми повноваженнями ядерна війна може початися у будь-який момент". Про це заявив заступник постпреда Північної Кореї при ООН Кім Ін Рен в ході прес-конференції, передає видання Express.

Дипломат висловив думку, що Сполучені Штати "порушують мир і стабільність" у всьому світі своєю "несправедливою і непропорційною" відповіддю на дії північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Також видання зазначає, що Кім Ін Рен пізніше заявив, що американський лідер Дональд Трамп "одержимий" ідеєю розв'язати війну з Північною Кореєю. Крім цього, дипломат попередив, військові дії можуть стати цілком реальною можливістю", зазначає видання. Також він підкреслив, що "підвищена напруженість створила надзвичайну ситуацію".

Раніше в КНДР заявили, що продовжать випробування ракет "на щотижневій, щомісячній та річній основі", незважаючи на міжнародний осуд і збільшення військової напруженості у відносинах з Сполученими Штатами Америки.

Якщо влада США буде "настільки дурною, щоб використовувати військові засоби", це призведе до повномасштабної війни", заявив глава департаменту МЗС КНДР з відносин з США Хан Сон Рел.

Нагадаємо, віце-президент США заявив про "кінець ери стратегічного терпіння" США стосовно КНДР.