ua en ru

Деркач подав в суд на Гройсмана, щоб він негайно вніс в Раду кандидатуру міністра охорони здоров'я

Деркач подав в суд на Гройсмана, щоб він негайно вніс в Раду кандидатуру міністра охорони здоров'я

Кілька нардепів подали в суд на Гройсмана

Народний депутат України Андрій Деркач разом з рядом депутатів подав до суду на прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою негайно внести у Верховну Раду подання на призначення міністра охорони здоров'я. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Деркача, за півтора року роботи Гройсман не зробив жодної спроби призначити легітимного міністра охорони здоров'я.

"Разом з колегами-депутатами подали до суду на Володимира Гройсмана. Вимагаємо від прем'єра негайно внести у Верховну Раду подання на призначення міністра охорони здоров'я України. Судячи з усього, Гройсман - першовідкривач формули, як призначити на одну з ключових посад у державі людини і не погоджувати її з Верховною Радою", – зазначив Деркач.

Нардеп упевнений, що найважливіша сфера, що стосується життя і здоров'я українців, віддана на відкуп людині з невизначеним статусом – в.о. міністра.

"За час нелегітимного керівництва МОЗ Супрун наламала чимало дров. Підготовлена "медична реформа" з порушенням прав українців, передбачених Конституцією. Реакція прем'єра? Нуль", – зазначає Деркач.

Також, як заявив Деркач, через зрив національних галузевих програм в Україні відсутні вакцини і сироватки від смертельно небезпечних хвороб – проти сказу, ботулізму, що вже призвело до смерті людей.

Нардеп додав, що Гройсман також не відреагував на те, що в Україні зірвана програма закупівлі ліків за останні три роки.

"В результаті лікарні по всій країні недоотримали життєво необхідні препарати. Реакція прем'єра? Нуль. Мова йде про заподіяння шкоди життю та здоров'ю українців. Гройсман мовчить", – заявляє Деркач.

Суд, на думку депутатів, повинен визнати протиправною бездіяльність прем'єра і зобов'язати його негайно внести у Верховну Раду подання на призначення міністра охорони здоров'я України. Позовну заяву подано від імені народних депутатів: Андрія Деркача, Юрія Одарченка та Валерія Дубіля.

Разом з колегами-депутатами подали до суду на Володимира Гройсмана. Вимагаємо від прем'єра негайно внести до Верховної Рад...

Опубліковано Андрій Деркач 9 жовтня 2017 р.

Як відомо, Уляна Супрун призначена виконуючою обов'язки міністра охорони здоров'я 27 липня 2016 року.