ua en ru

Дерк Сауер пішов з поста президента РБК

Дерк Сауер пішов з поста президента РБК Фото: Дерк Сауер

Сауер призначений віце-президентом групи "Онексім"

Засновник "Ведомостей" і російської версії Cosmopolitan громадянин Нідерландів Дерк Сауер перестав керувати російським медіахолдингом РБК, передають Відомості.

Дерк Сауер був призначений віце-президентом групи "Онексім", він більше не є президентом самого РБК, ця посада ліквідована. Групі Михайла Прохорова належить контрольний пакет медіахолдингу (57,05%), решта перебуває у вільному обігу на Московській біржі.

Медіахолдинг РБК управляє однойменними неэфирным телеканалом, газетою, журналом і сайтом. Також у холдингу є бізнес по інтернет-хостингу та реєстрації доменів, проведення конференцій і премій, а також інших активів, насамперед в інтернеті.

Як віце-президент "Онексіма" Сауер буде відповідати за стратегічний розвиток медійного напрямку цієї групи, а також "формування та реалізацію її стратегії в нових digital-бізнесах".

Крім РБК у групи Прохорова є такі медійні активи, як "Сноб" і медіагрупа "Живи!".

Також Сауер перестане бути головою ради директорів РБК, хоча і залишиться одним з її директорів, уточнила представник РБК Злата Миколаєва. Операційно управляти медіахолдингом тепер буде тільки гендиректор Микола Молибога.

На початку липня активісти Національно-визвольного руху під керівництвом депутата Держдуми Євгена Федорова провели мітинг біля будівлі РБК, вимагаючи відправити Сауэра у відставку. Як пояснив Федоров, РБК як ЗМІ "не може очолювати громадянин з НАТО".

Сауер став президентом РБК в листопаді 2012 р.

Нагадаємо, в минулому році повідомлялося, що Прохоров готовий продати медіахолдинг РБК за 250 млн дол.