ua en ru

Дерипаска призначений на посаду президента En + Group

Олег Дерипаска призначений на посаду президента En + Group. Відповідне рішення ухвалила рада директорів, говориться в матеріалах компанії, передає РБК. До призначення на посаду президента Дерипаска займав пост голови ради директорів En + Group.

У сферу відповідальності президента En + Group увійдуть розробка довгострокової стратегії підвищення вартості компанії, а також питання управління ризиками та безпеки активів компанії.

Натаніель Ротшильд стане головою ради директорів En + Group (зараз займає пост співголови).

Артем Волинець продовжить виконувати обов'язки генерального директора компанії, відповідаючи за загальне управління En + Group і реалізацію стратегії, спрямованої на зміцнення лідируючих позицій компаній групи в металургії, енергетиці, видобутку корисних копалин, а також інших галузях промисловості.

En + Group об'єднує алюмінієві, енергетичні, нафтогазові і гірничодобувні активи Дерипаски. Зокрема, компанії належать 47,59% акцій ОК "Русал", 100% акцій найбільшої російської приватної енергокомпанії "Євросибенерго", Об'єднаної нафтової групи, ряд вугільних активів у Росії і за кордоном.
Відзначимо, чистий прибуток ОК "Русал" за підсумками I кварталу 2011 р. виріс в 3 рази і склав 746 млн дол. в порівнянні з чистим прибутком 247 млн ​​дол. в 2010 р. До складу "Русала" входить "Запорізький алюмінієвий комбінат".