ua en ru

Депутати від НУ-НС будуть оскаржувати рішення про відставку М.Мартиненка у ГПУ і ВАСУ, - Р.Зварич.

Частина депутатів від НУ-НС будуть оскаржувати рішення про відставку екс-голови фракції "НУ-НС" Миколи Мартиненка у Генеральній прокуратурі України (ГПУ) і у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ). Про це журналістам заявив депутат від "НУ-НС" Роман Зварич, передає кореспондент РБК-Україна. Він зазначив, що депутати вже підготували відповідне подання, яке за підписом М.Мартиненка, буде направлено у ці інстанції після засідання політради. "Політрада прийме відповідне рішення... Заява, про скоєння злочину, яку я пропоную голові фракції М.Мартиненку підписати, як тому, хто має право вимагати від прокуратури визнати його статус як потерпілого, бо не може бути кримінальної справи без потерпілого. Вона (заява) лише оголошує прокуратурі про факт скоєння злочину, відповідно до 366 статті Кримінального кодексу. Це вже питання прокуратури: розслідувати і встановити винних, пред'явити обвинувачення і піти до суду", - зазначив Р.Зварич.

Нагадаємо, раніше сьогодні перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович в ході засідання оголосив про відкликання депутата від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Миколи Мартиненка з посади голови фракції. "На підставі письмового звернення 38 депутатів, членів фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" від 6 листопада 2009 р. інформую про відкликання Миколи Мартиненка з посади голови фракції", - сказав О.Лавринович.
Раніше сьогодні народний депутат від НУ-НС Анатолій Матвієнко заявив, що в документах за відставку М.Мартиненка виявлені фальсифікації. Про це А.Матвієнко повідомив в ході сьогоднішнього пленарного засідання ВР. Депутат зазначив, що політрадою блоку була створена робоча група по вивченню даного документа, яка виявила "більше 10 пунктів фальсифікації цього документу".