ua en ru

Депутати внесли пропозиції до проекту бюджету 2014 року на 17,5 млрд грн, - Мінфін

Депутати внесли пропозиції до проекту бюджету 2014 року на 17,5 млрд грн. Про це в рамках години запитань до уряду заявив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд підготував проект бюджету на 2014 рік, який був схвалений на засіданні у вигляді постанови від 11 вересня. Але є ряд незалежних об'єктивних показників, які впливають на підготовку бюджету", - заявив він.

Мярковський повідомив, що народні депутати направили в Кабмін велику кількість пропозицій, а також зареєстрували проекти законів, які вплинуть на видаткову частину бюджету наступного року.

"Депутати зареєстрували проекти законів, які передбачають додаткові видатки з державного бюджету на загальну суму 17,5 млрд грн. Природно, такі кошти при підготовці бюджету на 2014 рік, ці пропозиції не враховувались ... Тому уряд прийняв рішення про відкликання проекту бюджету і його доопрацювання", - сказав він.

Він нагадав, що в проекті бюджету, який був схвалений постановою, закладався зростання 3%, індекс споживчих цін на рівні 8,3%, рівень безробіття до 7,4%.

Він додав, що тривають переговори щодо узгодження ціни на енергоносії у 2014 році: "Проект бюджету буде доопрацьований".

Але, з його слів, на показники негативно впливає кон'юнктура на зовнішніх ринках, падіння економічних показників як в економіках ЄС, так і США.