ua en ru

Депутати РФ і глава Саудівської Аравії не дійшли згоди про майбутнє Асада

Депутати РФ і глава Саудівської Аравії не дійшли згоди про майбутнє Асада Фото: король Саудівської Аравії Салман не підтримав позицію РФ

Сторони залишилися на протилежних позиціях щодо майбутнього президента Сирії

Делегація депутатів Ради федерації РФ, яку прийняв в Ер-Ріяді король Саудівської Аравії Салман бін Абделазіз ас-Сауд, провела з ним переговори про становище в Сирії, і сторони залишилися на протилежних позиціях щодо майбутнього президента Сирії Башара Асада. Про це повідомив член російської делегації, заступник голови палати Ільяс Умаханов, передає "Радіо Свобода".

За його словами, король і російська делегація на чолі з головою палати Валентиною Матвієнко "розійшлися в думках" із цього питання.

При цьому сторони підтвердили готовність продовжувати консультації і шукати вихід із ситуації, що склалася, щоб наблизити позиції, сказав він.

Як відомо, Саудівська Аравія, як і більшість арабських та інших країн регіону і переважна частина Заходу, заявляє, що Асад і найбільш наближені до нього особи не можуть мати жодної ролі в новій сирійській владі, що має бути створена у процесі мирного врегулювання.

Своєю чергою Росія, що підтримує авторитарну владу Асада, відкидає цю умову.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон запропонував Росії приєднатися до міжнародної коаліції під керівництвом США, яка веде боротьбу з терористами "Ісламської держави" в Сирії. На його думку, у РФ "ще є час, щоб опинитися на правильному боці".