ua en ru

Депутати ПР підтримують ідею перевиборів, - Олійник

Народний депутат України фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що вказівок готуватися до парламентських виборів з боку Банкової не було, але багато депутатів, в тому числі і лідер фракції ПР Олександр Єфремов, підтримують ідею перевиборів. Про це Олійник заявив РБК-Україна.

"З Банкової ніхто ніяких вказівок не давав, але я вам скажу відверто, є сьогодні депутати в частині керівництва Партії регіонів і, зокрема Олександр Єфремов, які говорять про це і якщо тільки буде подальше блокування діяльності Верховної Ради (ВР), то будуть перевибори", - заявив Олійник.

Він зазначив, що продовжуватиме блокування парламенту не доцільно, оскільки заблокована діяльність єдиного конституційного органу, який приймає закони: "Ніхто крім ВР не може приймати закони, і тому я вважаю, що перевибори - це раз і друге - на мажоритарній основі".

За словами Олійника, саме такий підхід, дозволить забезпечити те, чого так не вистачало на минулих виборах "так званих відкритих списків, коли партії висувають на мажоритарних округах своїх кандидатів".

На питання про те коли варто очікувати указу Президента про розпуск Ради, Олійник зазначив, що згідно зі ст. 90 Конституції, таке право з'являється у Президента, якщо парламент не працює з моменту відкриття сесії в протягом 30 днів, але на сьогоднішній день опозиція навіть не дозволила відкрити сесію.

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов заявив, що не виключає розблокування Верховної Ради для ухвалення змін до закону про вибори.

Читайте також: Перевибори до Верховної Ради пройдуть найближчим часом на повністю мажоритарній основі, - джерело в ПР.