ua en ru

Депутати подали до проекту дербюджету-2019 більше 2 тисяч пропозицій

Депутати подали до проекту дербюджету-2019 більше 2 тисяч пропозицій Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Усі пропозиції депутатів тепер повинен розглянути Бюджетний комітет

До проекту державного бюджету на 2019 рок подали 2171 пропозицію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію в.о. міністра фінансів Оксани Макарової у Facebook.

"Мінфін сьогодні отримав зведені бюджетні пропозиції до проекту державного бюджету на 2019 рік. 2171 - загальна кількість пропозицій, на 578 сторінках", - написала Макарова.

Вона також повідомила, що зараз перебуває у складі української делегації на о. Балі (Індонезія), на щорічних зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

"Так що тепер я з часовою різницею в 5 годин в Індонезії синхронізована з моєю командою в Мінфіні - читати, оцінювати і писати висновки будемо всі дні і ночі, які залишились до розгляду на комітеті", - додала Макарова.

Депутати подали до проекту дербюджету-2019 більше 2 тисяч пропозицій

Згідно з Бюджетним кодексом, розгляд пропозицій повинен відбутися у парламентському комітеті з питань бюджету не пізніше 15 жовтня. За результатами розгляду комітет готує висновки і пропозиції, порівняльну таблицю. Верховна Рада розглядає проект закону про держбюджет у першому читанні не пізніше 20 жовтня.

Нагадаємо, 21 вересня Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 рік у Верховній раді України. Парламент прийняв його до розгляду.