ua en ru

Депутати від БЮТ в Київраді підтвердили фальсифікацію зміни лідера фракції

Депутати фракції БЮТ в Київській міській раді В.Науменко та В.Ярцев, підписи яких використали нібито як учасників голосування за зміну голови фракції, звернулися з офіційними листами до секретаря Київради Олеся Довгого, в якому засвідчили, що вони не брали участі у голосуванні за зміну лідера фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Київраді. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Дані звернення депутатів на підставі п.5 регламенту Київради О.Довгий зобов'язаний оголосити як головуючий 16 вересня 2010 р. на початку пленарного засідання сесії Київради. А це означає, що саме Тетяна Меліхова є головою фракції БЮТ у Київраді, сказано в повідомленні.
Депутати у своїх зверненнях запевнили, що ніяких зборів 31 серпня 2010 р. з питання переобрання керівництва фракції БЮТ у Київраді, про які було повідомлено головуючим на сесії міської ради 9 вересня 2010 р., не відбувалось. Вони також письмово запевнили, що в жодних голосуваннях участі не брали та підписи під переобранням голови фракції не ставили. Тобто на засіданні фракції, навіть якщо б воно відбувалось, ніяк не могли б прийняти участь у голосуванні дві третини депутатів від загальної чисельності фракції.
Рада "Блоку Юлії Тимошенко" на підставі п.2.9 "Положення про депутатську фракцію БЮТ у Київраді", яке затверджене загальними зборами фракції БЮТ у Київраді, своїм рішенням відреагувала на фальсифікації щодо зміни керівництва фракції БЮТ у Київраді і оголосила лише 14 прізвищ депутатів, які є правонаступниками фракції БЮТ у складі голови фракції Т.Меліхової та членів фракції: С.Мельника, В.Семиноги, В.Кобєлєва, В.Наумка, В.Науменка, І.Солошенка, М.Люк'янюка, В.Ярцева, О.Медведєва, М.Мельника, І.Новак, Д.Нікульшина, О.Бригинця.
Таким чином, інші депутати, які брали участь у фальсифікаціях (або сприяли їм) та голосували за ліквідацію районних рад в м. Києві, оголошені персонами нон-грата.
Раніше, 3 вересня 2010 р. рішенням загальних зборів фракції "Блоку Юлії Тимошенко" з фракції були виключені 3 депутати: О.Толубицький, О.Петькун, А.Шевченко та вийшов зі складу фракції і заявив себе позафракційним депутат В.Сєнчук.
Нагадаємо, що під час сесії Київської міської ради 9 вересня 2010 р. секретарем міської ради О.Довгим було оголошено, що 31 серпня 2010 р. було обрано нового голову. Як це підтверджено відповідними заявами депутатів, оголошення було зроблено на підставі сфабрикованого протоколу.