ua en ru

Депутати, що перешкоджали транспортуванню Насірова, скоїли кримінальне правопорушення, - НАБУ

Депутати, що перешкоджали транспортуванню Насірова, скоїли кримінальне правопорушення, - НАБУ Фото: НАБУ

Матеріали про перешкоджання діям НАБУ передадуть до компетентних органів для правової оцінки

В Національному антикорупційному бюро України заявили, що народні депутати, які перешкоджали співробітникам бюро транспортувати голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, скоїли кримінальне правопорушення. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"З моменту затримання впродовж 72 годин підозрюваний перебуває під вартою і будь-яке перешкоджання діям детективів є кримінально караним діянням (ст. 343 Кримінального кодексу України)", - відзначають у відомстві.

Повідомляється, що факти перешкоджання діям співробітників бюро зафіксовані на відео. Дані матеріали будуть в подальшому передані до компетентних органів з метою надання правової оцінки незаконним діям народних депутатів.

"На території Інституту кардіології ім. Стражеска деякі народні обранці впродовж двох годин блокували вхід до реанімаційного відділення. О 13:00 4 березня голову ДФС доправили на обстеження", - додають в НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ вивезло Насірова в Інститут Стражеска. Депутати від БПП намагаються відбити Насірова у НАБУ, повідомив нардеп Журжій.