ua en ru

Депутати Київради зривають передачу тепломереж на баланс "Київтеплоенерго", - ЗМІ

Депутати Київради зривають передачу тепломереж на баланс "Київтеплоенерго", - ЗМІ Фото: пленарне засідання Київради (kievcity.gov.ua)

Питання з регуляторним забезпеченням ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 залишається відкритим

Відмова депутатів Київради 19 квітня розглянути питання про столичні тепломережі і ТЕЦ, які передаються від ПАТ "Київенерго" на баланс комунального підприємства "Київтеплоенерго" загрожує роботі енергетичного комплексу столиці, а кияни можуть опинитися без гарячої води. Про це пишуть "Українські новини".

Наголошується, підприємство "Киевтеплоенерго", яке приймає теплові мережі на свій баланс, вже зараз обслуговує 2 райони Києва в частині теплових мереж, отримало необхідні ліцензії на виробництво, постачання та транспортування теплової енергії, є дозволи на експлуатацію котелень і т.д.

Проте питання з регуляторним забезпеченням ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 залишається відкритим, тому місто підготувало проект рішення Київради, яким продовжується можливість оренди для "Київенерго" в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу "Енергія" до 30 червня для забезпечення безперебійної роботи об'єктів у процесі їх передачі "Київтеплоенерго". Договір з "Київенерго" в частині використання теплових мереж також пропонувалося продовжити на 3 дні - до 30 квітня, відзначають ЗМІ.

Як розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, иходя з тактичних потреб, потреб життєзабезпечення місто, було запропоновано розбити передачу на два етапи.

"З 1 травня прийняти майно, яке ми можемо спокійно експлуатувати, це котельні, теплові мережі, 2600 кілометрів мереж, і ще речі, які стосуються безпосередньо теплового блоку. Другий етап - це прийняття ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод Енергія. Це зробило б перехід безболісним", - зазначив Пантелеєв.

За даними видання, 17 квітня проект рішення не був винесений у зал Київради, а 19 квітня депутатський корпус двічі відмовився розглядати питання як невідкладне. В результаті рішення не прийнято і засідання перенесли на вівторок, 24 квітня.

У випадку ігнорування цього питання на сесії Київради 24 квітня, кияни можуть зіткнутися з проблемами водопостачання та забезпечення електроенергією. У зв'язку з юридичною колізією з 28 квітня ПАТ "Київенерго" вже не зможе, а КП "Київтеплоенерго" ще не зможе управляти ТЕЦ і тепломережами, пише видання.

"Тут немає місця ніяким політичним інсинуації. У минулий четвер був зареєстрований і внесений до порядку денного. Але він не був проголосований в четвер. І ми дуже сподіваємося, що завтра на сесії Київської міської ради він буде прийнятий і розглянутий депутатами через призму об'єктивної необхідності, яка сьогодні існує, без урахування будь-яких політичних речей, які тут зовсім недоречні. Таким чином місто продемонструє консолідація зусиль навколо цього дуже складного проекту, ще раз повторюся. І прийде до результату, який всі чекають, - до повернення теплоенергетичного блоку управління міської громади, територіальної громади міста Києва", - зазначив Пантелеєв.

Як відомо, до 27 квітня ПАТ "Київенерго" має передати на баланс новоствореного комунального підприємства "Київтеплоенерго" все теплове майно міста.

За словами генерального директора ПАТ "Київенерго" Олександра Фоменка, компанія повністю готова до передачі муніципальних енергетичних активів на баланс КП "Київтеплоенерго".