ua en ru

Міндоходів закликає розблокувати пункт пропуску "Краковець" на україно-польському кордоні

Сьогодні, 19 лютого, після опівночі перед міжнародним пунктом пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні були побудовані барикади з палаючих шин, що призвело до зупинку руху як на виїзд з України, так й на в'їзд до Польщі.

Сьогодні, 19 лютого, після опівночі перед міжнародним пунктом пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні були побудовані барикади з палаючих шин, що призвело до зупинку руху як на виїзд з України, так й на в'їзд до Польщі. Міністерство доходів і зборів України звертається до громадян, які своїми діями спричинили повну зупинку будь-якого руху пасажирського та вантажного транспорту через цю ділянку кордону, із закликом розблокувати роботу митного пункту та дозволити співробітникам органів доходів і зборів вжити заходів для відновлення руху, повідомляє прес-служба Міндоходів.

"З огляду на те, що в середньому за добу пункт пропуску "Краковець" перетинають більше 2 тис. легкових та 500 вантажних автомобілів, блокування його роботи завдає незручностей громадянам України та Європейського Союзу, оскільки обмежує їх можливість для вільного в'їзду та виїзду через західний кордон України.

Перешкоджання роботі митних постів створює форс-мажорні обставини для роботи тих компаній і підприємств, які заздалегідь планували свій вантажопотік через міжнародні пункти пропуску. Це, відповідно, може призвести до порушення логістичних схем, складностей у виконанні контрактів із контрагентами та, як наслідок, збитків низки бюджетоутворюючих для регіону підприємств.

Крім того, призупинення роботи митних постів загрожує порушенням нормального режиму постачання товарів та вантажів до низки прикордонних територій та населених пунктів Західної України, що необхідні для забезпеченням життєдіяльності місцевих громад регіону", - йдеться у повідомленні.

Міндоходів закликає не використовувати такі радикальні дії для демонстрації своєї громадянської позиції та забезпечити можливість для виконання співробітниками органів доходів і зборів своїх службових обов'язків.

Громадянам, у разі необхідності виїзду до Польщі, Міндоходів рекомендує скористатися іншими пунктами пропуску - "Шигені" та "Рава-Руська", які працюють на поточний момент у посиленому режимі, щоб максимально швидко і якісно провести всі митні процедури для громадян і вантажів в умовах блокування пункту "Краковец".