ua en ru

Депутат Одеської облради від "Батьківщини" подав до суду на Кличка

Лідер "Удару" Віталій Кличко повинен надати суспільству відкриту та об'єктивну інформацію про свої відносини з іноземними державами. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив депутат Одеської обласної ради від ВО "Батьківщина" Василь Задорожнюк, пояснюючи подачу судового позову до одного з опозиційних лідерів.

Як повідомив депутат, він звернувся до суду з позовом до Кличка, вимагаючи надати інформацію про наявність у нього права постійного проживання в зарубіжних країнах - Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

"Виборці неодноразово задавали мені питання про наявність у Кличка права постійного проживання в Німеччині і США. 14 грудня я звернувся із запитом безпосередньо до Віталія Кличка, проте мій запит із цього приводу він проігнорував", - повідомив Задорожнюк.

Як зазначає представник "Батьківщини", "відсутність відповіді на простий запит може свідчити про те, що народному обранцеві є що приховувати від своїх виборців". Він також обурився тим, що ще до закінчення обговорення питання про висунення єдиного кандидата від опозиції, "Кличко поспішив заявити про свої президентські амбіції і дедалі більше займається питаннями власного піару". Разом із тим, зазначив одеський депутат, питання перебування за ґратами Юлії Тимошенко Кличка, очевидно, більше не турбують.

На думку депутата Одеської облради, "фактично отримання права постійного проживання в іноземній державі є першим етапом процесу натуралізації, тобто отримання іноземного громадянства". Наявність преференцій від іноземних держав, що надаються разом із правом постійного проживання, "можуть впливати на діяльність народного депутата і вектор його роботи у складі парламенту", вважає Задорожнюк.

"Віталій Кличко є не просто народним депутатом, він керує цілою фракцією у Верховній Раді, а тому виборці мають право знати, чиї саме права та інтереси відстоює народний депутат у парламенті", - наголосив Задорожнюк.

За даними деяких ЗМІ, Василь Задорожнюк є партнером народного депутата Петра Порошенка (позафракційний), який останнім часом проявляє активність щодо власного висунення як кандидата від опозиції на президентських виборах.