ua en ru

Депутат Європарламенту: Україна знову потрібна помаранчева революція

Депутат Європарламенту, президент Ліберального інтернаціоналу Ханс ван Бален закликав Партію регіонів утриматися від фальсифікацій в ході майбутньої парламентської кампанії. Про це він заявив в Одесі, на міжнародній конференції "Ліберальна демократія в Україні. На шляху європейської інтеграції", яка пройшла 25-26 травня ц.р. Організатором конференції виступила Європейська партія України.

"Договір про асоціацію між Україною та ЄС може бути ратифікований тільки за умови проведення в Україні чесних і прозорих виборів. Для цього потрібна друга помаранчева революція. На цих виборах мають панувати закон і правопорядок, не має бути підкупів. Вони повинні пройти чесно. Я закликаю Партію регіонів бути демократичною. Не потрібно підробляти ці вибори", - заявив Ханс ван Бален.

"Висока делегація європарламентарів, яка присутня на конференції, свідчить про їхнє бажання бачити Україну в Євросоюзі. І тому європейці особливу увагу приділяють майбутнім парламентським виборам. Уже зараз, задовго до їх початку, вони готові надіслати до Українуи спостерігачів. Більшість фальсифікацій відбувається не в день голосування, а набагато раніше. Присутність спостерігачів з Європи створить суттєві перешкоди для фальсифікацій на виборах з боку партії влади", - сказав на підсумковій прес-конференції народний депутат України Едуард Зейналов.

Президент Альянсу лібералів і демократів Європи, глава фракції лібералів Європарламенту Гі Верхофстадт також вважає, що для Євросоюзу дуже важливо, щоб парламентські вибори в Україну восени 2012 р. пройшли чесно і вільно. "Я буду рекомендувати Європарламенту швидше направити до України спостерігачів" - сказав він під час конференції.

У роботі конференції взяли участь президент Альянсу лібералів і демократів Європи, президент фракції лібералів Європарламенту Гі Верхофстадт; член бюро Європейської ліберальної демократичної партії, президент Ліберального інтернаціоналу, депутат Європарламенту Ханс ван Бален; депутати Європарламенту Гебен Жан Гербранда, Желко Касіно; член парламенту Швеції Керстін Лундгрен ; член парламенту Естонії Ігор Гразін; віце-президент Ліберального руху Литви Міндаугас Лапінскас. Українську сторону представляли лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, народні депутати Едуард Зейналов, Леся Оробець, В'ячеслав Коваль, Юрій Кармазін інші представники політичних партій та громадських організацій України.