ua en ru

Депутат Європарламенту запропонував дати Саакашвілі громадянство Литви

Депутат Європарламенту запропонував дати Саакашвілі громадянство Литви Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

На думку європарламентаря, Саакашвілі міг би заснувати у Литві компанію, яка надає консультації

Депутат Європейскього парламенту Пятрас Ауштрявічюс пропонує обговорити можливість надати громадянство Литви колишньому президенту Грузії та колишньому губернатору Одеської області Михайлу Саакашвілі, передає Baltnews.

Так, євро парламентар вважає, що перш за все Саакашвілі треба надати хоча б дозвіл на проживання в Литві. Тут екс-губернатор міг би заснувати компанію, яка надає консультації або політичний аналіз. Надання литовського громадянства дозволить Саакашвілі здійснювати діяльність в Європі.

"Надання громадянства Литви – складна справа, її правове регламентування – суворе. Але не відкидаю і такої можливості. Мені здається, що президент Валдас Адамкус точно міг би стати тією людиною, яка б замовила слово за колишнього керівника Грузії", – зазначив депутат ЄП.

При цьому колишній дипломат консерватор Жигімантас Павільоніс також вважає, що Литва могла б прийняти грузинського політика, однак про це повинен попросити сам Саакашвілі.

Нагадаємо, опубліковано фрагмент документа, через який екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства.