ua en ru

Опубліковано фрагмент документа, через який Саакашвілі позбавили громадянства

Опубліковано фрагмент документа, через який Саакашвілі позбавили громадянства Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Відповідний документ оприлюднив нардеп Ар'єв

Опублікований фрагмент документа, через який екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства. Відповідний документ на своїй сторінці в Facebook опублікував народний депутат Володимир Ар'єв.

"Подаючи заяву на громадянство, Саакашвілі сам підписався під тим, що усвідомлює можливість втрати громадянства через надання неправдивих відомостей у відповідності з Законом України "Про громадянство". Якби тоді, в 2015 році, написав в анкеті чесно - то і громадянство би отримав, і тепер приводу для втрати не дав. Ключове слово - чесно", - написав Ар'єв.

Про політичні підстави втрати Саакашвілі українського громадянства можна сперечатись. А щодо юридичних сумнівів нема....

Опубліковано Volodymyr Ariev 27 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інформовані джерела заявили РБК-Україна, що Саакашвілі втратив право на українське громадянство.

За інформацією джерел, громадянство саме загублено через нібито недостовірні відомості, які Саакашвілі вказав в анкеті, яку подавав під час отримання українського громадянства.

"Він написав, що під судом і слідством не перебував, а надійшли інші дані", - відзначило джерело.

Відзначимо, в Державній міграційній службі України підтвердили позбавлення Саакашвілі українського громадянства.