ua en ru

Депутат Бундестагу заявила про переслідування опозиційних політиків в Україні

Депутат Бундестагу заявила про переслідування опозиційних політиків в Україні Фото: Інге Хьогер

Депутат Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина, член парламентського комітету з прав людини Інге Хьогер, висловила стурбованість збільшенням кількості повідомлень про серйозні труднощі, з якими зіткнулися незалежні ЗМІ і опозиція в Україні. Про це вона написала на своєму персональному сайті.

"Після тривожних публічних нападок на телеканал Інтер, студія якого була підпалена вкрай правими радикалами, незабаром інший телеканал NewsOne - став жертвою погроз з боку радикалів, які отримують схвалення і навіть підтримку з боку високопоставлених чиновників, що використовують ці атаки для того, щоб закрити рот їх критикам", - пише вона.

Депутат Бундестагу впевнена, що і парламентська опозиція в Україні стикається з зростаючим тиском.

"Один з лідерів Опозиційного блоку - Вадим Новинський недавно потрапив під погрози кримінального переслідування. Він послідовно критикував і критикує українську владу за відсутність бажання врегулювати збройний конфлікт на Донбасі і передати більше повноважень регіонам та органам місцевого самоврядування", "Засуджую ці очевидні порушення прийнятих стандартів демократії і плюралізму і закликаю керівництво України забезпечити права парламентської опозиції та незалежних мас-медіа", - пише Інге Хьогер