ua en ru

Депутат Бундестагу: Україні готові надати 100 млрд євро, але їх не можна застосувати без реформ

Депутат Бундестагу: Україні готові надати 100 млрд євро, але їх не можна застосувати без реформ Фото: Україна може розраховувати на фінансову допомогу лише після проведення реформ

В першу чергу від України очікують проведення судової реформи

Україні готові надати близько 100 млрд євро фінансової допомоги, але тільки після проведення необхідних реформ. Про це повідомив депутат Бундестагу (ФРН), член міжпарламентської комісії "Україна-Німеччина" Карл-Георг Вельман під час включення з Берліна на програмі "Свобода слова" на ICTV.

Він розповів, що запропонував скласти для України своєрідний "план Маршалла", але поки що його не можна застосувати через відсутність у країні реформ.


"Ми готові допомогти, і моя пропозиція була скласти щось на кшталт "плану Маршала" - понад 100 млрд євро. Хоча 30 млрд євро вже є, але ці гроші не можна застосувати, тому що Україна не здійснює реформ. Не буде грошей без реформ. Ось така умова", - повідомив Вельман.

Депутат Бундестагу також додав, що у Німеччині розчаровані через недостатність здійснюваних в Україні реформ, головною серед яких він назвав реформу судової системи.

"Незалежні судді, незалежні прокурори - це перше. І ми дійсно повинні отримати істотні європейські реформи в Україні. Нам потрібні надійні структури, надійний уряд", - сказав Вельман, відповідаючи на запитання, що може бути ознакою того, що реформи відбулися.

Нагадаємо, 10 квітня 2016 року президент України Петро Порошенко анонсував прийняття низки кроків на шляху до деофшоризації.