ua en ru

Департамент роздрібних платежів НБУ очолив Сергій Шацький

Департамент роздрібних платежів НБУ очолив Сергій Шацький

Директором департаменту роздрібних платежів Національного банку України 3 квітня 2015 р. призначений Сергій Шацький. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ у Facebook.

За словами заступника голови Нацбанку Якова Смолія, інноваційний потенціал нового члена команди регулятора буде направлений на вдосконалення та розширення використання в нашій країні Національної системи масових електронних платежів (далі - НСМЕП). Також він додав, що одним із пріоритетів для НБУ в даний час є активний розвиток модернізованої НСМЕП, а також розширення сфери застосування державних і недержавних безготівкових роздрібних платежів.

Як зазначив Смолій, в цьому напрямку важливим завданням для регулятора є суміщення технології НСМЕП і загальноприйнятих міжнародних технологій платіжних систем, впровадження платіжних засобів, зниження витрат банків за рахунок наявної інфраструктури, створення умов для впровадження корпоративних проектів, ефективне управління ризиками, автоматизація моніторингу операцій з попередження шахрайства.

Разом з тим департамент роздрібних платежів буде працювати над модернізацією нормативної бази з цих питань та договорів з банками.
Сергій Шацький народився 24 лютого 1978 року. У 2000 році з відзнакою закінчив Херсонський економіко-правовий інститут за спеціальністю "Економіка і підприємництво" та здобув кваліфікацію економіста (фінанси). Вільно володіє англійською мовою.

Майже вся трудова діяльність Шацького пов'язана з роботою в "Аваль" (АТ "Райффайзен Банк Аваль"): з 2002 до 2015 року він пройшов шлях від економіста до начальника управління кредитних карток цього банку; займався моніторингом еквайрингових та емітентскіх операцій, роботою з міжнародними платіжними системами і кредитними картками, підтримкою карткового бізнесу та ін.

Останні 2,5 року Шацький був головою комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації, проводив роботу з популяризації безготівкових платежів в Україні і розробляв пропозиції для необхідних змін в нормативних документах для поліпшення умов розвитку платіжних інструментів.

Нагадаємо, наприкінці березня директором департаменту фінансового контролінгу Національного банку України став Олег Стринжа.