ua en ru

Деокупація Донбасу проводитиметься у найближчі два роки, - Аваков

Деокупація Донбасу проводитиметься у найближчі два роки, - Аваков Фото: Арсен Аваков анонсував деокупацію Донбасу за два роки

Аваков анонсував деокупацію Донбасу за два роки

Деокупація Донбасу проводитиметься у найближчі два роки. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив сьогодні під час розширеного засідання Військової ради Національної гвардії України, повідомляє прес-служба відомства.

"Я переконаний, що в найближчі два роки ми будемо проводити деокупацію Донбасу. І найважливішу роль у ній відіграє Нацгвардія. Все те, що ми робимо зараз, спрямоване на готовність до цього процесу. Тому воєнізована компонента повинна бути готова якнайкраще, правоохоронна компонента також", - зазначив він.

У свою чергу, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов зазначив, що Нацгвардія являє собою високомобільні, професійно діючі універсальні війська, які здатні ефективно працювати в умовах сучасного бою на фронті.

"Із самого початку ми бачили Національну гвардію як високомобільні, професійно діючі універсальні війська, які здатні ефективно працювати як в умовах сучасного бою на фронті, так і результативно діяти в тилу, захищаючи правопорядок і державність нашої країни. І мені приємно констатувати, що саме такою і стала Національна гвардія України", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на повне відновлення Донбасу необхідно понад 20 млрд доларів.