ua en ru

Деокупація Криму в найближчі 3-5 років неможлива, - Тука

Деокупація Криму в найближчі 3-5 років неможлива, - Тука Фото: Георгій Тука назвав можливий сценарій щодо повернення Криму

На його думку, це залежить від розвитку ситуації всередині Росії

Повернення анексованого Криму до складу України в найближчі 3-5 років неможливо. Про це заявив заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я вважаю неможливим повернення Криму в найближчі 3-5 років. Крим повернеться до складу України тоді, коли в Росії від економічної кризи почнуться в черговий раз відцентрові сили. Зараз це може здаватися маячнею і фантастикою, але можна подивитися стрічки новин середини 90-х років, яким чином розвивалися події і в Калінінграді, і в Татарстані... Потім вибухнула Чечня. Ми все це бачили на власні очі", - пояснив він.

Тука переконаний, що подібні події в РФ можуть повторитися.

"Якщо світова спільнота не зменшить тиск на Росію, ми все це будемо спостерігати в найближчі 5-10 років", - спрогнозував заступник глави МінАТО.

Нагадаємо, раніше Георгій Тука заявляв, що в України та її міжнародних партнерів немає 20 млрд доларів на відновлення Донбасу.