ua en ru

Денісова: ситуація в Керчі вимагає негайного втручання міжнародної спільноти

Денісова: ситуація в Керчі вимагає негайного втручання міжнародної спільноти Фото: Людмила Денісова (facebook.com/denisovamlsp)

Денісова просить главу контртерористичного управління ООН сприяти розслідуванню подій у Керчі

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що ситуація в Керчі вимагає негайного втручання міжнародної спільноти. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення українського омбудсмена у Facebook.

Денісова висловила співчуття родинам та близьким загиблих в результаті сьогоднішніх подій у Керчі.

"Загинули невинні діти - цьому ніколи не може бути ніяких виправдань. Більше 50 осіб - поранені, частина з них у лікарнях в тяжкому стані", - написала вона.

Крім того, вона звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням терміново прибути до Керчі і забезпечити жертв трагедії всім необхідним.

"Я готова долучитися до неї (Москалькової, - ред.) і зробити все від мене залежне, щоб допомогти сім’ям загиблих та пораненим. Ситуація вимагає негайного втручання і міжнародної спільноти. Тому я звернулась до глави контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова та генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда. Я прошу сприяти розслідуванню жахливої трагедії та вжити необхідних заходів задля безпеки людей", - написала вона.

Денісова: ситуація в Керчі вимагає негайного втручання міжнародної спільноти

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що внаслідок вибуху в Керчі загинули 19 осіб.

Відзначимо, сьогодні в політехнічному коледжі Керчі стався вибух, спочатку повідомлялося про газ, але пізніше стало відомо про підрив вибухового пристрою. На даний момент Слідком РФ розслідує справу за статтею про масове вбивство, в свою чергу, українська прокуратура відкрила справу за статтею про теракт. Крім того, російське слідство повідомило про встановлення особи підозрюваного - ним виявився 18-річний студент коледжу, який, за даними Слідкома РФ, застрелився.