ua en ru

Денісова просить Авакова прозвітувати щодо розслідування нападів на активістів

Денісова просить Авакова прозвітувати щодо розслідування нападів на активістів Фото: Людмила Денісова (yatsenyuk.org.ua)

Денісова просить Авакова до 1 жовтня поінформувати її про хід розслідувань

Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова звернулася до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з тим, щоб він до 1 жовтня поінформував її про хід розслідування нападів на активістів в Україні. Про це Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

"В державі почастішали випадки нападів на громадських активістів. В Одесі відбувся збройний напад на голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика та активіста "Правого сектору" Сергія Стерненка. Олег перебував у тяжкому стані та навіть пережив клінічну смерть. Куля пробила руку, пройшла у грудну клітину. Тільки вчора він прийшов до тями", - написала вона.

Денісова також нагадала про випадок із Катериною Гандзюк

"ЇЇ цинічно облили кислотою. У неї постраждало 35% шкіри. Не можу залишатися осторонь цих питань, які потребують термінового розслідування та покарання винних", - зазначила вона.

На її думку, правоохоронні органи повинні терміново реагувати на усі справи, де порушується право на життя людини, а "особливо громадських активістів".

В державі почастішали випадки нападів на громадських активістів. В Одесі відбувся збройний напад на голову міської...

Опубліковано Людмилою Денісовою Вівторок, 25 вересня 2018 р.

Нагадаємо, поліція затримала двох підозрюваних у нападі на лідера одеського осередку організації "Автомайдан", члена Громадської ради при НАБУ Віталія Устименка.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що після замаху на Михайлика Національна поліція і Національна гвардія почали профілактичні заходи з протидії злочинності в Одесі.