ua en ru

Грошові перекази з РФ будуть надходити в Україну через іноземні платіжні системи, - НБУ

Грошові перекази з РФ будуть надходити в Україну через іноземні платіжні системи, - НБУ Фото: грошові переводи з Росії будуть надходити через іноземні платіжні системи, - попереджає НБУ

Українські банки самостійно визначатимуть терміни, в які завершать взаєморозрахунки з російськими системами

Після вступу в дію рішення РНБО про припинення діяльності платіжних систем Російської Федерації на території України грошові потоки будуть перенаправлені через платіжні системи, створені під юрисдикцією інших країн. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила начальник управління оверсайту платіжних систем НБУ Олена Махаєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Грошові потоки будуть перенаправлені і будуть надходити в Україну через інші системи переказу коштів, у тому числі з Росії", - заявила Махаєва. За її словами, Нацбанк вже підготував роз'яснення і телеграми для всіх банків-учасників з повідомленням про рішення РНБО про припинення діяльності російських платіжних систем в Україні.

"Вони (українські банки - ред.) завершать свої взаєморозрахунки відповідно зі своїми договорами, і я не пам'ятаю, щоб там були передбачені якісь штрафи ... У програмі Нацбанку не зазначено строк, у який будуть завершені взаєморозрахунки, тобто кожен банк-учасник це буде вирішувати сам, він повинен зупинити прийом переказів і завершити розрахунки в звичайному режимі згідно з договором ", - додала Махаєва.

Після припинення діяльності російських платіжних систем, в Україні залишаться ще 12 систем, створених в юрисдикції інших країн.

Нагадаємо, вчора, 18 жовтня, Україна заборонила діяльність всіх російських платіжних систем.