ua en ru

У Москві зірвали показ фільму про Голодомор в Україні

У Москві зірвали показ фільму про Голодомор в Україні Фото: під Українським культурним центром у Москві протестували проти українського трактування Голодомору

За півгодини до показу фільму "Голод-33" біля входу в Український культурний центр розклали свинячі кістки і голову

У Москві близько двох десятків людей провели акцію протесту перед Українським культурним центром проти річниці Голодомору, що відзначається в Україні 26 листопада. Про це повідомили "РИА Новости".

Зокрема протестувальники заявили, що не згодні з тим, що голод 1932-1933 року трактується в Україні як "геноцид українського народу".

Як повідомляє "Комсомольська правда", за півгодини до показу фільму "Голод-33" так звані активісти розклали під українським прапором біля входу в центр кістки і свинячу голову, тримаючи при цьому плакат "Міф голодомору - брехня і танці на кістках".

Сам показ, який повинен був пройти в Українському центрі, учасники акції назвали "русофобським".

Протест проти Голодомору в Україні в Москві

Фото: у Москві протестували проти трактування Голодомору Україною

Московська поліція в дії "активістів" не втручалася.

Після акції з сайту Українського культурного центру зникла інформація про показ фільму, а двері в центр залишилися зачиненими.

Нагадаємо, у День пам'яті жертв голодоморів Канада засудила злочини Голодомору і висловила підтримку сучасній Україні, її суверенітету та територіальної цілісності.