ua en ru

На День Києва пройдуть близько 130 заходів

На День Києва пройдуть близько 130 заходів Фото: однією з "фішок" свята стануть різнокольорові парасольки

День Києва відзначається з 29 травня по 1 червня

В рамках святкування Дня Києва з 29 травня по 1 червня у столиці пройдуть близько 130 різних заходів. Про це в ході прес-конференції заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом Київ буде презентувати близько 130 заходів, які будуть проходити не тільки в центрі міста, але і в інших районах. Це заходи культурного, художнього, спортивного характерів", - заявила Старостенко.

За її словами, епіцентром всіх подій та святкувань в День Києва буде Софійська площа.

Як розповів засновник етнокультурного проекту "Ukraine Folk" Ігор Добруцький, протягом 3 святкових днів на Софійській площі пройде фестиваль бального танцю "Подаруй Києву вальс", у якому візьмуть участь близько 9 тис. пар з усієї України.

Він розповів, що "фішкою" свята стануть парасольки, які будуть дублювати кольору туристичного знаку Києва - синій, зелений, жовтий і помаранчевий.

Зокрема, 29 травня на Софійській площі пройде масовий танцювальний флешмоб з кольоровими парасольками, виступ Київського муніципального духового оркестру та хору "Благовість", а завершенням вечора стане кінопоказ під відкритим небом на великому екрані, на якому буде показаний новий сучасний фільм.

30 травня на Софіївській площі буде встановлено рекорд з масового виконання гімну столиці "Як тебе не любити, Києве мій", а після відбудеться виступ естрадно-симфонічного оркестру "Київ-Класік". Увечері мешканці Києва та гості столиці зможуть отримати привітання від адміністрації міста, а також особисто від мера Києва Віталія Кличка.

31 травня можна буде відвідати танцювальну програму "Вальс квітів" на Софійській площі, а також виступ академічного оркестру "Радіобенд Олександра Фокіна".

1 червня, у День захисту дітей, відбудеться гала-концерт Міжнародного фестивалю дитячо-юнацької творчості "Сонячний каштанчик" і фінал "Музичної Академії Євробачення".

Нагадаємо, 16 травня в Україні відзначався День Європи.