ua en ru

День героїв Небесної сотні: на час меморіальних заходів у Києві буде посилено охорону

День героїв Небесної сотні: на час меморіальних заходів у Києві буде посилено охорону Фото: з нагоди Дня героїв Небесної сотні у Києві пройдуть меморіальні заходи (РБК-Україна)

Меморіальні заходів до Дня героїв Небесної сотні проходитимуть у Києві 18-20 лютого

На час меморіальних заходів до Дня героїв Небесної сотні, 18-20 лютого 2018 року, у Києві буде посилено охорону. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

"На час проведення заходів до Дня героїв Небесної сотні буде забезпечено посилену охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху, готовність сил і засобів оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій, а також чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, у Києві триватимуть заходи з нагоди Дня героїв Небесної сотні, який в Україні щорічно відзначають 20 лютого. Зокрема, 20 лютого відбудуться заходи на Алеї героїв Небесної сотні. Крім того, протягом 18-20 лютого передбачене проведення меморіальних заходів, зокрема поминального молебню.

Також на 18 лютого запланована пам’ятна хода від вулиці Хрещатик Алеєю героїв Небесної сотні до Пам’ятного Хреста, де відбудеться молебень.

Крім того, у КМДА попереджають про зміни у русі наземного транспорту.

"Із 22:00 16 лютого до 6:00 22 лютого заборонять рух транспортних засобів вулицею Хрещатик - від вулиці Прорізної до Алеї героїв Небесної сотні в обох напрямках. У зв’язку з цим будуть внесені тимчасові зміни у рух маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування у місцях заборони руху транспортних засобів. Із 18 до 20 лютого буде заборонено паркувати автомобілі на Алеї героїв Небесної сотні та прилеглих територіях", - йдеться у повідомленнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко презентував проекти Меморіалу героїв Небесної сотні в рамках міжнародного відкритого архітектурного конкурсу. Він також повідомив, що вже 20 лютого журі визначить проект-переможець в номінації Меморіал героїв. У червні - оголосить результати конкурсу "Музей Революції Гідності".