ua en ru

Демократи і республіканці в Сенаті США разом розслідуватимуть втручання РФ у вибори

Демократи і республіканці в Сенаті США разом розслідуватимуть втручання РФ у вибори Фото: голова Комітету з розвідки Річард Берр і представник демократів Марк Уорнер

Під час розслідування комітет з розвідки має намір допитати близько 20 осіб, у тому числі зятя Дональда Трампа

Комітет з розвідки Сенату Сполучених Штатів представив перший усний звіт про розслідування втручання Росії в перебіг виборів президента США. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема голова комітету, республіканець Річард Берр і представник партії демократів у комітеті Марк Уорнер заявили, що обидві партії будуть спільно проводити розслідування.

Вони зазначили, що не допустять міжпартійного конфлікту, подібного тому, який стався в палаті представників Конгресу.

"Ми знаємо, що наше завдання полягає в тому, щоб відповісти на це запитання для американського народу", - заявив Берр.

Під час розслідування комітет має намір допитати близько 20 осіб, у тому числі зятя радника президента США Дональда Трампа Джареда Кушнера.

Уорнер і Берр також відзначили необхідність ретельного вивчення можливого впливу на політичний процес у США російських хакерів.

Уорнер заявив, що під час президентської кампанії діяли "понад тисячу проплачених інтернет-тролів", які поширювали інформацію, що ганьбила репутацію Хілларі Клінтон.

Обидва сенатори також мають намір привернути увагу до спроб Росії втрутитися в перебіг виборів у Франції та Німеччині.

Нагадаємо, конгресмен-демократ Ерік Суолуелл з Комітету з розвідки нижньої палати конгресу США заявив, що розслідування втручання Російської Федерації в американські вибори зайшло в глухий кут.