ua en ru

Розслідування втручання Росії у вибори США зайшло в глухий кут, - WSJ

Розслідування втручання Росії у вибори США зайшло в глухий кут, - WSJ Фото: Комітет з розвідки нижньої палати конгресу США

Всередині американського комітету з розвідки виникли розбіжності

Конгресмен-демократ Ерік Суолуелл з Комітету з розвідки нижньої палати конгресу США заявив, що розслідування втручання Російської федерації в американські вибори зайшло в глухий кут. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Наше розслідування призупинилось. Ми навіть не проводимо регулярні зустрічі", - сказав Суолуелл.

За інформацією видання, причинами цього є розбіжності всередині комітету, а також, спроби Міністерства юстиції США перешкодити допиту ключового свідка.

Голова комітету Девін Нуньєс, зокрема, скасував заплановані слухання після зустрічі з "невстановленим джерелом" в службі безпеки Білого дому. Джерело повідомило голові, що спецслужби США дійсно збирали інформацію про Дональда Трампа, коли адміністрація Обами передавала справи новому президентові.

У свою чергу, Мін'юст Сполучених штатів намагається обмежити свідчення ключового для розслідування свідка, екс-генпрокурора США Саллі Йейтс. Вона обіймала посаду в.о. генпрокурора, поки конгрес не затвердив на цю посаду протеже Трампа. Міністерство попередило Єйтс, що вона не зможе розкривати зміст своїх розмов з Трампом без попередніх консультацій з Білим домом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента США Дональда Трампа, що комітет Конгресу США з розвідки повинен розслідувати зв'язку Хілларі Клінтон з Росією.