ua en ru

Замість демократії Україна отримала посилення владної вертикалі, - Медведчук

Замість демократії Україна отримала посилення владної вертикалі, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

Замість демократії Україна отримала посилення владної вертикалі. Таку думку висловив лідер організації "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук у своєму блозі.

"10 грудня у всьому світі відзначають День прав людини (в цей день у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини). Для громадян України ― країни, яка, як нас запевняють чиновники і політики, після перемоги Євромайдану встала на шлях демократії та верховенства права, час задуматися, як йдуть справи з дотриманням основоположних прав і свобод в державі", - написав він.

Медведчук зазначив, що протягом трьох років представники влади розповідали людям про те, що вони будують правову, демократичну, вільну Україну. Однак, на його переконання, влада системно порушує невід'ємні права громадян. При цьому в найгіршому становищі, як заявив політик, виявилися жителі Донбасу.

"Демократична влада звикла закривати очі на порушення прав людини в Україні. І це стосується всіх регіонів країни. Розгнузданість і безкарність націонал-радикалів ставлять під сумнів спроможність держави гарантувати право на життя і безпеку", - пише Медведчук.

Він переконаний, що українці позбавлені права на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

"Через три роки після Євромайдану виявилося, що замість демократії та європейських стандартів Україна отримала посилення владної вертикалі. Замість сили права у країні утверджується право сили. А цей шлях неминуче веде до правового нігілізму і встановлення диктатури", - резюмував політик.