ua en ru

Демілітаризацію в зоні АТО треба провести по всій лінії розмежування, - штаб

Демілітаризацію в зоні АТО треба провести по всій лінії розмежування, - штаб Речник АТО Андрій Лисенко

Демілітаризацію в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) треба провести по всій лінії розмежування. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ідея про демілітаризацію населеного пункту Широкіно народилася не вчора, бо відбуваються постійні обстріли позицій українських військових, і, власне, боротьба з диверсійними групами, які намагаються використовувати будинки та інші будівлі населеного пункту Широкіне. Але враховуючи те, що українські військові не використовують там важке озброєння - воно вже звідти відведено - бойовики продовжують обстрілювати з 122 мм мінометів, гранатометів і всього іншого наші позиції. Тому було прийнято рішення про демілітаризацію цієї зони", - заявив Лисенко.

Він також додав, що, якщо сторони дійсно налаштовані на демілітаризацію, то це буде яскравим прикладом того, що можна за допомогою міжнародних спостерігачів нейтральну територію зробити не військовою, не такою, де гинуть мирні жителі, де руйнуються будинки.

"Якщо цей експеримент завершиться вдало, це буде прикладом того, що це можна зробити по всій лінії розмежування, а цього ми й домагаємося", - додав Лисенко.

За його словами, українська армія в зоні АТО має тільки стрілецьку зброю, і його відводити не потрібно.

Нагадаємо, в ОБСЄ запропонували демілітаризувати Широкіно.